Alela 66. Noaptea fatidica

de Smeu Ge

Coperta Alela 66. Noaptea fatidica - 1
Vol. I al trilogiei ALELA 66 ne oferă sub retorica unui pseudo-science-fiction atipic, un roman-fluviu proteic, profetic, plin de suspans, subdivizat în 33 de capitole, scris cu priceperea, talentul și rafinamentul unui analist geopolitic, care reconfigurează estetico-narativ principalele amenințări globale, (inter)planetare: servitutea, guvernarea din umbra a extratereștrilor, frica, sclavia, „razboiul fiecăruia împotriva tuturor", misterul procreației, super-inteligentă și tehnologia ce nu mai pot fi stăpânite, cyber-terorismul, asasinatele fără frontiere, visul malefic al puterii invizibile, de a controla total mintea și comportamentul, credulitatea și ignoranța, spălarea-creierului și stiința manipulării, explozia informațională și cea demografică, posibilitatea unui razboi global între noile mari puteri/ religii etc.

Scriltura profundă și inteligibilă, aflată într-un feedback interactiv cu softul universal/ informația vie, este plină de răsturnări tenebroase, tragico-absurde, generate de voință de putere inerentă tuturor sistemelor politice și tuturor relațiilor interumane.


Volumul tradează documentarea de invidiat a autorului în problematica societăților secrete, religiilor clandestine și a organizațillor oculte. Voința de putere — inevitabilă, aparent neutră, intrinsec nici bună, nici rea — ne include fatal, pe toți, în urzeala irealității imediate. Suntem, simultan, nu doar spectatorii eternului „razboi" dintre Bine și Rău, ci și personaje actante, în fapt, victime predestinate ale sistemului.

Nimeni nu e scutit de tirania invizibilului „stat paralel", manipulator, pervers, narcisist, care consolidează și perpetuează legea atracției dintre victimă și calau, lege ce conduce în mod sigur, la acceptarea inacceptabilului, după principiul: „Fugi de mine și o să te urmaresc, urrnareste-mă și o să fug de tine!" Aparent întamplătorul și haoticul puzzle al luptei pentru Puterea aflata permanent în mișcare, potentează fenomenul disolutiei Lumii, (supra)concentrarea si (sub)concentrarea centrelor de decizie, redistribuirea spatiilor vitale, dar mai ales redistribuirea cunoașterii, bogației și informației.

Număr de pagini491
Anul publicării2019
Limbă:Română
Tip copertă:Cartonată
ISBN:9786065838352
Editura:Rovimed

Cumpără cartea de pe:

carturesti.ro

Recenzii

  • Ai citit această carte?

    Spune-ți părerea acordând-i o notă

Se încarcă recomandările...

Se încarcă recomandările...