O parte istorie intelectuala, o parte teorie critica, The Last Man Takes LSD schimba felul in care gandim atat despre Michel Foucault, cat si despre politicile moderne progresiste. Intr-o zi fatidica din mai 1975, Foucault a consumat LSD in sudul Desertului California. In insemnarile reproduse aici, el descrie experienta ca fiind una dintre cele mai importante din viata lui, una care l-a condus la refacerea completa a cartii The History of Sexuality. Acea calatorie l-a ajutat pe Foucault sa-si redirectioneze gandirea si a avut un impact masiv in viata intelectuala a perioadei. A reinterpretat miscarile sociale din mai 1968 si s-a repozitionat din punct de vedere politic in Franta, adoptand tendinte antitotalitare si devenind un critic al bunastarii.
Mitchell Dean si Daniel Zamora examineaza intregul context istoric al schimbarii gandirii lui Foucault, incluzand studii ale Revolutiei Iraniene si ale politicilor socialiste franceze, incercand astfel sa evalueze posibilitatile de autonomie oferite de o noua forta a scenei politice franceze, care nu se caracteriza a fi nici de stanga, dar nici de dreapta: neoliberalismul.
Mitchell Dean (PhD, UNSW, 1988) este un sociolog politic si istoric cu o reputatie internationala in cercetare si experienta de management si predare in stiinte umaniste si sociale in contexte universitare si scoli de afaceri.
El are multe publicatii in reviste internationale de top din Europa, Marea Britanie, Australia si America de Nord, in sociologie si alte discipline. A scris opt carti si a editat alte doua, inclusiv Go-vernmentality: Power and Rule in Modern Society (Sage 2010, editia a 2-a), citat in prima editie a prelegerilor lui Foucault pe aceasta tema si in Oxford English Dictionary. Publicate in cinci limbi, cartile sale au fost revizuite pe scara larga si foarte citate. Printre cartile sale recente, The Last Man Takes LSD: Foucault and the End of Revolution (Verso 2021, cu Daniel Zamora) a fost revizuita si discutata pe larg in The Los Angeles Times, The New Statesman, The Spectator, Liberation, Il Manifesto, Information (DK) si in alta parte.
DANIEL ZAMORA este profesor de sociologie la Universite Libre de Bruxelles (ULB). Lucreaza la istoria politicii sociale, a inegalitatii si istoria intelectuala moderna. Este colaboratorul lui Foucault si Neoliberalism cu Michael C. Behrent (Polity, 2015). Scrierile sale au aparut in Le Monde Diplomatique, Jacobin, Los Angeles Review of Books si Dissent, printre altele.