Stramosi pe divan

de Ingrid Alexander

Coperta Stramosi pe divan - 1

Fără strămoși, n-am fi cine suntem astăzi. Numai că noi nu le moștenim doar trăsăturile fizice și bunurile, ci și rănile și cicatricile sufletești, care ajung să ne otrăvească viața și să ne facă, în mod inconștient, să ne simțim responsabili pentru traumele părinților, bunicilor sau străbunilor. Prin descifrarea Codului Generațional, autoarele ne arată cum ne putem elibera de povara traumelor moștenite pe linie transgenerațională, vindecându-ne strămoșii și regăsindu-ne o identitate autentică. Plecând de la o perspectivă integrativă, inspirată de terapia sistemică de familie, de abordarea transgenerațională, dar și de neurobiologie și intervențiile corporale și hipnoterapeutice, metoda Generation-Code® oferă surprinzătoare deschideri atât pentru specialiștii din psihoterapie, coaching sau asistență socială, dar și pentru publicul larg.


Ca orice copac, arborele genealogic are nevoie de rădăcini pentru a se hrăni. Rădăcinile copacului întruchipează capacitatea strămoșilor de a putea absorbi și accepta hrana din pământ și sunt, de asemenea, corespondente ale nevoilor noastre de bază. Rădăcinile lezate sau bolnave nu pot asigura această satisfacere optimă a nevoilor de bază. Însă, de îndată ce o rădăcină a fost vindecată, se restabilește fluxul vital, iar petalele se pot deschide potrivit menirii lor firești - Ingrid Alexander și Sabine Lück


Ingrid Alexander și Sabine Lück au dezvoltat, începând din 1994, metoda Codului Generațional (Generation-Code®). În prezent, autoarele germane coordonează Institutul pentru Procese Transgeneraționale din Wendeburg (https://www.itp-wendeburg.de), în cadrul căruia formează specialiști în psihoterapie sistemică și transgenerațională. Cele două autoare au multiple formări (terapie sistemică de familie, traumatologie, hipnoterapie, metoda Pesso-Boyden, EMDR) și au ca domenii de competență terapia tulburărilor de comportament alimentar, terapia de familie și terapia transgenerațională a traumei. Metoda lor a fost dezvoltată și pentru lucrul cu copiii (Generation-Code for Kids®) și include o serie de instrumente terapeutice, cum este jocul "Rădăcini puternice".

"Plecând de la metoda Codului Generațional, expusă în această carte, și oferindu-ne cu entuziasm propriile resurse și experiențe profesionale, dorim, în calitate de formatoare, să creăm o comunitate bine informată în domeniul psihogenealogiei și al terapiei transgeneraționale, o comunitate de profesioniști dornici să lucreze cu istoricul familiei, pentru regăsirea legăturilor hrănitoare și, mai ales, pentru a-și ajuta clienții să lase o moștenire cât mai sănătoasă urmașilor lor."

Timea Müller, sociopsihopedagog specializat în terapia sistemică de familie, terapeut, supervizor și formator
în metoda Generation-Code® și membru al International Center for Psychogenealogy (detalii, pe site-ul personal: https://systemisch-beletagebk.de/).

Cristina Schmidt, psihoterapeut specializat în psihodramă și terapie transgenerațională, profesor asociat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București și președinte al International Center for Psychogenealogy din București.

Număr de pagini336
Anul publicării2022
Limbă:Română
Tip copertă:Broșată
ISBN:9786064012838
Editura:Trei

Cumpără cartea de pe:

carturesti.ro

Recenzii

  • Ai citit această carte?

    Spune-ți părerea acordând-i o notă

Se încarcă recomandările...

Se încarcă recomandările...