Sunt gata sa ma tund
de Miha Tatucu
Scrisă pentru copiii neurotipici şi neurodivergenţi deopotrivă, povestea lui Andi este o poveste‑oglindă, ce reflectă un adevăr despre copii: acela că pot fi buni, curajoşi, jucăuşi, dar şi curioşi, chiar şi atunci când se tem. În fond, la ce e bun jocul alături de figurile de ataşament şi de jucăriile de pluş, dacă nu la a face frica tot mai mică?
Cartea este un instrument valoros pentru părinţi şi specialişti, deoarece aduce în lumină, prin intermediul recomandărilor şi strategiilor de la final, ceea ce experienţa tunsului este pentru copii – un proces pe care merită să îl susţinem cu răbdare şi blândeţe. Încurajez părinţii să rămână deschişi faţă de acest proces, pentru că fiecare copil este unic şi ne vorbeşte diferit despre modul în care poate fi ajutat.
Sunt gata să mă tund prezintă povestea lui Andi, un copil curajos căruia îi e frică (cine a spus că cei curajoși nu se tem?) de fiecare dată când se tunde. Dar ce bine că Andi nu e nevoit să fie singur cu frica lui. Îi are aproape pe mama și pe ariciul Nono și împreună descoperă ce este frizeria, ce instrumente folosește frizerul și cât de important este să ai pe cineva lângă tine de fiecare dată când îți este teamă.
„Mult m-aș fi bucurat, atunci cînd copila mea era mică, să fi știut cum să-i risipesc teama de tuns. N-a funcționat nici măcar împrietenirea cu Ovidiu, tînărul blînd și bun care venea la noi și îi făcea tunsori atît de frumoase. Mi-
ar fi plăcut să fi existat această carte atunci, dar mă bucur că părinții care au acum copii mici o pot avea și citi, se pot folosi de ideile minunate din ea și se pot bucura de o experiență foarte plăcută atunci cînd își însoțesc micuții la tuns. Mulțumesc, Miha Tătucu, pentru această carte frumoasă și mult folositoare. “
Ana Barton, scriitoare
„Tunsul părului este, adesea, o problemă pentru cei mici. De fapt, copilul este cel care trece prin experiența desprinderii de ceva care îi aparține și îi dă identitate. Pornind de la provocarea tunsului, Miha Tătucu creează o poveste delicată pentru a-i ajuta pe cei mici, iar pentru părinți vine cu răspunsuri deschise și jocuri care să întărească relația copil-părinte.“
Nicoleta Radu, psihoterapeut psihanalitic
Miha Tătucu este psihopedagog şi logoped. A urmat studiile universitare de licenţă şi master în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (Universitatea din Bucureşti).
Îşi petrece o mare parte din timp alături de copiii neurodivergenţi şi familiile acestora. A fondat autismegal.ro din pasiune pentru munca ei. Îi place să doarmă, să bea cafea şi să‑şi imagineze întâmplări. Când doarme, visează tot felul de lucruri ciudate (de exemplu, odată a visat că o pisică i‑a furat perna).
Ana Papa a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, iar in prezent îşi dedică timpul ilustrând gânduri şi poveşti. Îşi caută inspiraţia în viaţa de zi cu zi, pictând în culori îndrăzneţe sentimente, trăiri, emoţii. Cel mai mare susţinător al ei este motănelul Sushi care, din când în când, aţipeşte pe hârtiile de lucru.
Anul publicării | 2023 |
---|---|
Limbă: | Română |
Tip copertă: | Cartonată |
ISBN: | 9786306635047 |
Editura: | Pentru arta si literatura |
Cumpără cartea de pe:
CărtureștiRecenzii
Ai citit această carte?
Spune-ți părerea acordând-i o notă
Loading recommendations...
Loading recommendations...