FIȘĂ DE LUCRU CITEȘTE CU ATENȚIE TEXTUL ! Furnica veni la ...

Furnica veni la malul pârâului, căci i se făcuse sete. Un val o luă pe sus şi era gata să o înece. O porumbiţă tocmai trecea în zbor cu o crenguţă în cioc.

FIȘĂ DE LUCRU CITEȘTE CU ATENȚIE TEXTUL ! Furnica veni la ... - conectat

Furnica veni la malul pârâului, căci i se făcuse sete. Un val o luă pe sus şi era gata să o înece. O porumbiţă tocmai trecea în zbor cu o crenguţă în cioc.

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război"de Camil Petrescu; ... dintre mine şi dansatorii care veneau la Anişoara. întâia dată mi-am dat.

FIȘĂ DE LUCRU. Citește cu atenție textul de mai jos: Nu mă mai înţelegeam cu Francisca de nicio culoare. Francisca este fetiţa mea. N-ar fi ea copil rău,.

Indică două argumente care permit încadrarea textului la genul dramatic. ... 8. Exemplifică un tip de comic prezent în text, ilustrându-l cu o secvență ...

Fișa de lucru 1. Citim și ințelegem. 1. Citește cu atenție textul, ... Care este personajul principal din poveste? ... Recunoaște personajele:.

Analizează, din text, verbele la modul conjunctiv: : : 5. Alcătuieşte enunţuri în care să foloseşti următoarele verbe, cu formele precizate:.

... să-i stea supus, îndatorat și să-l slăvească-ntotdeauna. Alexandru Mitru, Fiul titanului Iapet creează omul, în vol. Legendele Olimpului. 1.

S-a dus mai departe și a rugat un trandafir să-i dea din culoarea lui ... Dacă-ți place culoarea mea albă, eu o împart bucuros cu tine.

Abia trecuseră dar câteva luni după Sf. Gheorghe, și drumeții mai umblați nu mai ziceau că o să facă popas la Moara cu noroc, ci că se vor opri la Ghiță, ...

Călătoria. CLASA a IX-a. Citește cu atenție următorul text și răspunde la cerințe: „Iubite amice,. Azi te pui în tren la 9 seara, după ce ai.

câte ceva interesant despre animalele din „Cartea Junglei" de Rudyard Kipling. ... Această reptilă se hrăneşte cu animale vii, în special.

28 февр. 2009 г. ... (Magda Isanos,Visul e-aproape) ... Poezia Magdei Isanos surprinde un moment de trecere de la iarnă la primăvară, aşa cum este în.

O furnică însetată veni la malul unei ape mari să bea. Un val o luă pe sus şi era gata să se înece. O porumbiţă, văzînd furnica în primejdie, ...

Rochia asta e cea mai frumoasă dintre rochii! Mama mi-a promis că într-o zi va fi a mea. Până atunci, ... (Petre Ispirescu, Broasca țestoasă cea fermecată).

(Peter Brown, Toamna – Insula Roboţilor) ... toamna. 5 puncte. C. 11 puncte. Scrie o compunere de 10-12 rânduri, în care să-ţi imaginezi că ... 25 3 puncte.

30 авг. 2019 г. ... (Liviu Rebreanu, Cântecul lebedei). I. Răspunde la fiecare din următoarele cerințe: 1. Ilustrează o funcţie a limbajului prezentă în ...

13 апр. 2019 г. ... crinilor albi, singuratici, cu potirul plin de colbul aurului mirositor. ... Şi cea dintâi rândunică, venită de departe, tăie albastrul ca o.

Salcâmii din curtea lui Petrișor și a Ancuțăi au înflorit. În fiecare dimineață, copiii se bucurau de ciorchinii florilor de salcâmi.

Că doar nu mă voi lăcomi la un sărac ca tine. Și întorcându-se Moș Martin în han ,Ogarul spuse: ... Scrie un proverb despre lăcomie !

Test – fonetică, vocabular. Clasa a VI-a. Citeşte cu atenţie textul pentru a ... 8. Adăugaţi prefixe pentru a obţine antonime: 1 p. ✓ stabil. ✓ a plăcea.

„E un lucru tare misterios cu pasiunile omenești, iar în cazul copiilor totul se petrece la fel ca şi în cazul celor maturi. Cei copleşiți de o pasiune n-o ...

28 февр. 2009 г. ... Degeţica de Hans Christian Andersen. Degeţica era o fetiţă gingaşă. Era mică de tot, cât un deget. Într-o noapte, pe un ochi de geam, ...

31 окт. 2009 г. ... Citeşte cu atenţie textul următor, pentru a rezolva corect exerciţiile de mai jos: 1. Melcul, coborând din pom,. 2. Melcul, amărât, oftă:.

16 мая 2009 г. ... Eşti în Ţara Vrăjitorului din Oz, o lămuri bătrânica pe fetiţă. ... şi o atinse încet de pălărie. ... ( Frank Baum – Vrăjitorul din Oz).

Veronica D. Niculescu, Iarna lui Isidor. Subiectul I. (50 de puncte). A. Înțelegerea textului (20 de puncte) a. Explică în două-trei rânduri semnificația ...

Precizează genul substantivelor subliniate. 3. Extrage din text două sustantive defective de plural. 4. Completează tabelul următor: Substantiv felul genul.

Cand si unde a fost creata ,,Sfanta Alianta”? 4 p. 2. Care au fost statele care au ... Ce argument invoca cei trei monarhi.pentru constituirea aliantei?

Rolul indicaţiilor scenice. Streinu Florina Loredana. Colegiul Național Vladimir Streinu Găești. Citește cu atenție textul următor:.

Precizează pe cine reprezintă vocea ficțională din fiecare text și cui i se dresează. ... Numește alte trei texte lirice pe care le poți asemăna / asocia, ...

Textul narativ literar – fișă de lucru, clasa a V-a. ANIȚESCU ADRIANA-ROXANA. ȘCOALA GIMNAZIALĂ PADEȘ. Încet, ajutându-se de baston, se îndreptă spre ...

Textul argumentativ. Clasa a IX-a. Prof. Bazon Oana-Maria ... Un sugestiv exemplu în acest senseste afirmația lui Liviu. Antonesei care mărturisea, într-un ...

(Grigore Alexandrescu – „Ursul şi vulpea”). Înţelegerea textului. 1. Precizează care sunt personajele participante la acţiune.

A învățat Planeta să vorbească corect. Eugen Coșeriu (1921-2002) este un lingvist român. El s-a născut în comuna Mihăileni, județul.

Morcovi, ouă sau boabe de cafea ... Mama a rugat-o să ia pe rând în mână morcovii, ouăle, să bea puțină cafea și să spună cum ... un ou sau un bob de cafea?

Comoara cel / ce-l interesa era în cel / ce-l mai îndepărtat ţinut. 10. Transcrie textul, folosind forma corectă a verbelor din paranteze:.

mi-am răspuns: greutățile vieții! Greutățile sunt focul ce călește personalitatea! - Mă simt fericit ori de câte ori reușesc să depășesc unele obstacole ...

TEST. CLASA a VI-a. Citește cu atenție textele de mai jos: A. Pentru România, anul 2018, an al ... trebuie adăugați cei 150.000 de români.

Indică seria care cuprinde analiza corectă sintactică şi morofologică pentru verbul a spus: a) PN, verb predicativ, indicativ, perfect compus, pers.a III-a, ...

(după Barbu Ştefănescu Delavrancea, Bunica). *caier – mănunchi de lână, ... Descrie, în 2-3 rânduri, imaginea bunicii, aşa cum reiese din fragmentul dat.

Argumentează antiteza care stă la baza acestui prim tablou! La baza primului tablou stă antiteza muritor-nemuritor. Acest contrast dintre Luceafărul și fată ...

Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru o experiență mai bună.