Rolul psihoterapiei in diminuarea riscului suicidar la pacientii depresivi

de Romulus Dan Nicoara

Coperta Rolul psihoterapiei in diminuarea riscului suicidar la pacientii depresivi - 1

Valoarea lucrarii consta in primul rand in abordarea complexa a metodologiei de evaluare psihologica precum si de interventie psihoterapeutica a diminuarii ideatiei si comportamentului sucidar al pacientilor depresivi internati intr-o sectie de psihiatrie - demers realizat in premiera la nivel national.
Totodata. cercetarea de fata urmareste sa evalueze contributia calitatii vietii si a dificultatilor de reglare emotionala ca predictor si moderator a ideatiei si comportamentului suicidar la pacientii depresivi, pe de o parte, iar de pe alta parte sa evalueze contributia strategiilor de coping comportamentale cat si cognitive-emotionale ca predictor pentru severitatea riscului suicidar in cazul pacientilor depresivi. De asemenea, in cercetarea de fata se propune un program inovativ de interventie psihoterapeutica cu scopul diminuarii riscului suicidar parcurs de catre pacientii depresivi cu ideatie suicidara internati pe sectia de psihiatrie. (Prof. univ. dr. Doina COZMAN)

Romulus Dan Nicoară este psiholog și psihoterapeut sistemic de cuplu și familie și totodată asistent universitar asociat la Universitatea de Medicină Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. Stagiul de supervizare profesională în domeniul psihologiei clinice l-a desfășurat sub îndrumarea doamnei prof.univ.dr. Ruxandra RĂȘCANU. Dan este absolvent a trei masterate, dintre care două în domeniul psihologiei și unul în domeniul eticii și al cercetării în medicină. De asemenea este absolvent a unor cursuri de formare profesională complementară în domeniul psihologiei aplicate în domeniul securității naționale precum și a numeroase cursuri postuniversitare în domeniul psihologiei. In perioada 2013-2021 a fost Membru in Consiliul Colegiului Psihologilor din România și Președinte al Filialei teritoriale Hunedoara al CPR. În prezent, Dan își desfășoară activitatea ca asistent universitar asociat la Universitatea de Medicină Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca dar și ca psiholog principal atît în cadrul SCJU Cluj-Napoca – Comportamentul Clinic de Medicina Muncii cât și în cabinetul privat de psihologie unde realizează evaluări în domeniul siguranței tranporturilor și a siguranței naționale dar și expertize psihologice judiciare și extra-judiciare. Din anul 2019 este colaborator extern al Instituției Avocatul Poporului pentru care realizează activitati de evaluare psihologică desfăsurate în orice loc de detentie.

Număr de pagini190
Anul publicării2024
Limbă:Română
Tip copertă:Broșată
ISBN:9786062618360
Editura:Pro Universitaria

Cumpără cartea de pe:

carturesti.ro

Recenzii

  • Ai citit această carte?

    Spune-ți părerea acordând-i o notă

Se încarcă recomandările...

Se încarcă recomandările...