Fata in fata

de Ciprian Mitoceanu

Coperta Fata in fata - 1

În sfârșit față în față, Robert Piest și Leonard Goldman încep un joc periculos de-a șoarecele și pisica. Drumul spre adevăr este presărat cu cadavre, dar cine va câștiga și cine va plăti pentru faptele sale?

Predispoziția pentru crimă pare să se manifeste mai intens ca oricând, favorizându-i congresmanului Dawson o ascensiune politică fulminantă. Zorii unei noi ere se întrevăd, cu prețul vieții unor oameni nevinovați, iar politicianul este acolo pentru a culege roadele.

În ultimul volum al trilogiei Predestinare genetică, Ciprian Mitoceanu ne provoacă să luăm parte la o adevărată cursă pe viață și pe moarte pentru a afla răspunsul la o întrebare aparent simplă: există vreo diferență între lege și dreptate?

***

Un ucigaş în serie (modelat după un ucigaş real din vremurile noastre) recrutat de un politician controversat (deja faimosul Dawson) şi un simplu cetăţean căzut în capcana terifiantă a aberațiilor legislative…

Recunoscut pentru talentul său de a crea și de a menține la cote înalte suspansul, Ciprian Mitoceanu ne prezintă în Predestinare genetică o lume distopică, apropiată și, din nefericire pentru viitorul nostru, verosimilă: nu există armă mai primejdioasă și mai devastatoare decât politica.

OLIVIU CRÂZNIC – Scriitor și critic specializat în literatura fantastică

***

Trebuie să mărturisesc un lucru: puţini sunt autorii români care au reuşit să mă surprindă aşa cum o face Ciprian Mitoceanu. Abordând la fel de uşor textul de mare întindere dar şi prozele de tip nuvelă sau povestire (dovadă antologiile sau revistele online în paginile cărora este prezent cu ardoare în ultimii ani), Ciprian Mitoceanu face dovada unui talent ieşit din comun, ancorat într-o realitate transfigurată fantastic cum puţini autori ştiu să imagineze, darămite s-o mai şi descrie. Punctul forte al prozei sale este ştiinţa creării imaginilor şi atmosferei, lucruri care fascinează şi subjugă în acelaşi timp, mai ales când materia primă a exerciţiului literar este viaţa de zi cu zi – bună sau rea, după caz. Folosindu-şi experienţa personală ca materie primă pentru creaţiile scriitoriceşti, Ciprian reuşeşte să ofere un aer de incredibilă autenticitate pe care puţină lume şi-o poate explica.

Ştefan Ghidoveanu, realizatorul emisiunii Radio România Cultural “Exploratorii lumii de mâine”

Număr de pagini283
Anul publicării2019
Limbă:Română
Tip copertă:Broșată
ISBN:9789739839433
Editura:Crux Publishing

Cumpără cartea de pe:

Cărturești

Recenzii

  • Ai citit această carte?

    Spune-ți părerea acordând-i o notă

Loading recommendations...

Loading recommendations...